Цвијановић: Митинг као одговор на нови протест опозиције

17.05.2016 Актуелно

„Уколико је опозиција наумила да исцрпљује народ протестима, онда ћемо и ми сваки пут организовати наш митинг подршке Републици Српској и њеним институцијама“, рекла је Цвијановићева и навела да сви скупови морају бити организовани у складу са законом.

Она је додала да током протеста не смију бити запостављени они који желе да прошетају Бањалуком или имају друге послове, у чему не смију бити спријечени.

Цвијановићева је одговарајући на питања посланика рекла да су посљедња два скупа у Бањалуци, иако су била оцјењивана као безбједносно ризична, протекла без проблема, што је показало зрелост институција и грађана Републике Српске.

Она је додала да је чула ставове многих грађана који су били шокирани полемиком опозиционара са представницима Српске правослвне цркве, наводећи да ни они који гласају за СДС не могу да буду сагласни са ставовима руководства ове странке које каже да би Његова светост патријарх српски Иринеј требало да формира странку, ако хоће да се бави политиком.

Цвијановићева је замјерила опозицији што су настојали да омаловаже безбједносна упозорења премијера Србије Александра Вучића, који је са најбољим намјерама желио да подијели своја сазнања са јаношћу у Републици Српској.

„Опозиција је била спремна на све, али остаје чињеница да су скупови организовани на миран и достојанствен начин и да су са њих послате политичке поруке“, истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да је захвална опозицији због тога што не жели да са њом комуницира.

„Они комуницирају када треба сређивати одређене послове и спровести одређене иницијативе, али то не раде када треба да укрсте политичка копља у парламенту. Предлажем им да убудуће не долазе са иницијативама и не троше моје вријеме када желе да постигну неке ствари“, каже Цвијановићева.

Говорећи о недавном отварању обновљене Ферхадије, Цвијановићева је рекла да је овај догађај протекао мирно и да су из Бањалуке послате добре поруке.

Она је навела да су вјерске вође биле на висини задатка позивајући на мир, суживот и толеранцију.

„Политички говори су покварили тај догађај. Говор турског премијера у оставци Ахмета Давутоглуа био је острашћен и непотребан“, нагласила је Цвијановићева.

Архива