Трезорском исплатом пензија у Српској у потпуности заштићени пензионери

26.04.2016 Актуелно

Она је рекла новинарима да су пензионери стављени у приоритетну буџетску категорију и да је преласком на трезорску исплату омогућена редовна исплата пензија.

„Нема више чекања, нити било какве неизвјесности, али смо, као што сам и најавила, проузроковали одређене поремећаје у буџету, јер није мали износ када сваког мјесеца из буџета морате да исплатите 83 или 84 милиона КМ“, појаснила је Цвијановићева и додала да су у посљедње три године у Републици Српској пензије повећане у укупном износу од 11,5 одсто.

Према њеним ријечима, рачунало се на поремећаје које је изазвала буџетска исплата пензија, али ће они бити санирани.

„Очекујем да ускоро буде стабилизована ситуација. Оно што је добро јесте да се биљежи повећање прихода и директних и индиректних“, нагласила је Цвијановићева.

Она очекује да ће врло брзо у Народној скупштини Републике Српске коначно бити усвојен сет закона против сиве економије, како би додатно била обезбијеђена и повећана наплата прихода.

„Очекујем да ће посланици дати допринос и усвојити такве мјере и такав сет закона који ће сигурно да допринесу приходовној страни“, додала је Цвијановићева.

Премијер Српске нада се да ће врло брзо бити исплаћен борачки додатак и подстицаји за пољопривреднике.

„За пољопривреду имамо дуговање за прошлу годину од око 19 милиона КМ, а када је ријеч о борачком додатку обавезе износе 11 милиона КМ. Ово су обавезе које буџет мора да измири и то ће бити учињено чим буду стечени услови“, поручила је Цвијановићева.

Архива