Трагично звуче изјаве опозиције да раде у интересу грађана

24.04.2016 Актуелно

Реагујући на изјаву предсједника СДС-а Младена Босића да власт у Српској не жели да види како народ живи и генералног секретара ПДП-а Игора Црнатка да Савез за промјене на нивоу БиХ ради у интересу грађана, Видаковић је подсјетио да су у Српској, између осталог, повећане пензије, плате, те основица за личне и породичне инвалиднине борачких категорија.

„Задржане су најниже школарине на универзитетима у односу на цијело наше окружење, градиле су се болнице, школе, студентски домови, обезбјеђивала средства за поплављена домаћинства, спроведен је програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида и реализовани бројни други пројекти“, навео је Видаковић.

Он је оцијенио да трагично звуче Босићеве и Црнаткове изјаве да су чланице „расклиманог и раштиманог такозваног Савеза за промјене СДС, ПДП и НДП на нивоу БиХ радиле у интересу грађана Српске, када се има у виду да управо те партије на нивоу БиХ упорно блокирају средства која припадају грађанима Српске“.

„Тако су урадили кад је ријеч о средствима из расподјеле добити ‘Електропреноса’, Свјетске банке, а сад и средствима по основу руског клириншког дуга. Томе треба додати и силне политичке промашаје, укључујући гласање за Звиздићев механизам координације који је супротан концепту који су усвојиле институције Српске, као и настојање да се институције БиХ злоупотријебе за обрачун са институцијама или са властима Српске, само зато што СДС, ПДП и НДП већ 10 година не успијевају побиједити на изборима“, рекао је Видаковић.

Према његовим ријечима, функције које СДС, ПДП и НДП сада обављају на нивоу БиХ није им повјерио народ Републике Српске на изборима, већ Бакир Изетбеговић, примјењујући рецепт да је „на Србе најбоље натјерати Србе“.

„Трагично је слушати како СДС наводно саосјећа са грађанима Српске, знајући да управо та странка блокира средства која припадају њеним грађанима. Колико саосјећају са народом Српске, свједочи и примјер Огњена Тадића који у једном мјесецу заради 16.000 КМ, од чега је 7.500 плата, остатак је добио основу бесмислених накнада, а онда из свег гласа кука како народ нема“, навео је Видаковић.

Он је нагласио да грађанима треба дати на увид примања свих изабраних и именованих лица, „да може да суди ко их колико кошта и процјењује за кога има, а за кога нема“.

Архива