Срби да подрже једног кандидата за начелника општине Сребреница

09.04.2016 Актуелно

„Позивам СДС, ПДП, НДП, ДНС, СП и друге политичке партије и удружења грађана српског народа у Сребреници да се окупимо око једног кандидата. Ово је кључно вријеме у којем морамо да добијемо начелника из реда српског народа, јер на простору Сребренице живе већина Срби“, рекао је Срни Додик, који је и предсједник СНСД-а.

Он је подсјетио да је на ранијим изборима било неколико српских кандидата, што је омогућавало да прође јединствен бошњачки кандидат.

„Апелујем не само као предсједник СНСД-а, већ и као предсједник Републике Српске, да се окупимо око једног кандидата и фарсу која се стварала око Сребренице релативизујемо на оно што јесте сама истина о овој општини“, рекао је Додик.

Он је истакао да би се на тај начин омогућило и да се прекине спирала лошег положаја Срба у Сребреници, те стални притисци и наметање неке врсте одговорности, без обзира на чињеницу што су и Срби много страдали на том простору, скоро идентично као и Бошњаци.

„Кључно политичко питање Републике Српске и српског народа на предстојећим локалним изборима биће на који ћемо се начин окупити у Сребреници. У свим другим општинама можемо да евидентирамо политичке разлике, али овдје не би смјели да то учинимо и морамо по сваку цијену да избјегнемо да буде више кандидата из српског народа, као што је то било раније“, рекао је Додик.

Он је истакао да је за СНСД важно да буде на страни побједе у Сребреници и да ту побједу осигура са свим другима.

„У том погледу ћемо настојати да прихватимо најбољег кандидата из друге политичке партије, а исто тако да покушамо дати свог најбољег кандидата. Ништа није затворено са становишта воље СНСД-а. Ми само желимо да разговарамо на ту тему са свим другим политичким партијама“, рекао је Додик.

Он је позвао општинске органе свих српских политичких партија у Сребреници да да се договоре око тога, као и да се укључе и страначка руководства.

Архива