СНСД ће подржати нацрте закона о укидању „бијелог хљеба“

12.04.2016 Актуелно

Вишковић је навео да СНСД жели да до приједлога закона о измјени Закона о радним односима у државним органима питање „бијелог хљеба“ буде конкретно уређено, да буде уставно ријешено и везано за све нивое власти у БиХ.

„Тражимо да ово питање буде ријешено једнако за цијелу БиХ. Што се мене тиче није требало бити ни протекле 22 године“, рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да СНСД размишља да, када је ријеч о Нацрту закона о измјенама Закона о статусу функционера јединица локалне самоуправе, тражи стручну расправу о овом питању, које је у надлежности нижих нивоа валсти, с циљем доношења најквалитетнијег рјешења.

На питање да ли ће подржати акцију Црвеног крста за помоћ јавној кухињи у Бањалуци, Вишковић је рекао да Клуб посланика СНСД-а помаже свима, те подсјетио да посланици ове странке издвајају средства из личних примања за стипендирање студената.

„Искористио сам могућност да са свог телефона позовем хуманитарни број, а Клуб ће дати и новчану помоћ“, додао је Вишковић.

Он је сагласан да ово и слична питања треба системски ријешити, али да реално није могуће да све буде ријешено до детаља, те да треба бити солидаран и помоћи онима којима је то потребно.

Коментаришући најаве Савеза за промјене да неће дозволити да трећина руског дуга према БиХ заврши у буџету Републике Српске, Вишковић је рекао да би то Савез за промјене требало да образложи грађанима Српске.

„Они заборављају да представљају грађане Српске на нивоу БиХ и то што кажњавају грађане Српске, најавама да неће дозволити да трећина руског дуга иде у буџет Републике Српске, за мене је необјашњиво. Кога онда они представљају у заједничким институцијама“, упитао је Вишковић.

Он је напоменуо да се из тог буџета исплаћују инвалиднине, борачки додатак, пензије и друго.

Архива