Опозиција у паници због протеста

23.04.2016 Актуелно

„Чисте су глупости изјаве лидера СДС-а Младена Босића да је власт у паници због протеста и то није прва глупост коју чујем од опозиционара и Босића. Изгледа да су они у паници. Донијели су политичку одлуку да иду у протесте и шта имају више да причају“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да власт није ни у каквој паници, ради свој посао далеко боље на нивоу Републике Српске него они на нивоу БиХ, суочени са бројним изазовима и проблемима од којих су неке они наметнули, јер блокирају средста која припадајау Републици Српској.

Цвијановићева је појаснила да нема протеста и контрапротеста, већ протеста и протеста.

„Опозиција има свој разлог да најави протесте, а ми свој. Они су се одлучили за једну степеницу у свом политичком животу и ми имамо право да се одлучимо за нашу и то није никакво тјерање ината“, додала је Цвијановићева.

Она је навела да ће јавност бити упозната да ли ће протести опозиције и власти бити одржани исти дан, али да већ сада зна ко ће имати више учесника, јер то „није тешко ни предвидјети“.

„Управо зато они и коментаришу да не би било добро да се организују и други протести, а када их они организују то је добро. Ако они мисле да је добро организовати протесте онда и ја мислим да је добро да и ми организујемо своје, јер имамо пуно тога да им кажемо, а управо зато јер знају како ће изгледати бројно стање и дају овакве коментаре“, сматра Цвијановићева.

Она је додала да се у политици доносе одлуке, а када се оне донесу „нема више лијево-десно“ већ се мора дјеловати, а то је оно што недостаје опозицији.

Архива