Одобрена одлука о улагањима више од милион евра

26.04.2016 Актуелно

Ријеч је о седам објеката на простору БиХ. У оперативном подручју Сарајево то су трафо-станице Пазарић и Пале, у оперативном подручју Бањалука пословно-техничка зграда сједишта Оперативног подручја Бањалука, у оперативном подручју Мостар далековод Томиславград-Купрес и трафо-станица Требиње 1, те у оперативном подручју Тузла трафо-станица Јелах и трафо-станица Теслић.

Одобрена је и одлука Управног одбора о финансијском плану „Електропреноса БиХ“ за период од 2016. до 2018. године, а усвојен је и извјештај о раду Одбора за ревизију компаније за 2015. годину.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је новинарима након сједнице да је анализирано укупно стање, али да је највише ријечи било о инвестицијама.

„Имали смо успјешну сједницу. Посљедњих неколико година показали смо да водимо бригу о овој компанији. Она испуњава своје циљеве са аспекта запослености и инвестирања, што је наша брига и приоритет. Усвојили смо финансијски план за период од 2016. до 2018. године, за шта смо посебно заинтересовани, анализирали смо стање у компанији, прегледали одређене трендове и највише смо се бавили самим инвестирањем“, навела је је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, трогодишњи финансијски план „Електропреноса БиХ“ износи 110 милиона КМ, од чега се на Републику Српску односи око 39 одсто или 42,5 милиона КМ за инвестиције на простору Српске.

„Компанија извршава свој посао и ми смо задовољни што смо је прије неколико година оживјели разумјевши њену улогу. Важно је да су два ентитета сувласници ове компаније и зато и показујемо нарочиту бригу. То ћемо радити и у наредном периоду разумјевши важност самог субјекта, али исто тако и значај цјелокупног система“, истакла је Цвијановићева

Архива