Неће изостати подршка Српској заједници у Мостару

17.04.2016 Актуелно

То мора да буде аутентичан став српске националне заједнице у Мостару који тражи дугорочно позиционирање Срба у структурама власти“, рекао је Додик послије састанка са представницима Координације српских удружења из Мостара, који је одржан у Требињу.

Према његовим ријечима, то би било важно да би се дугорочно у локалним властима у Мостару афирмисао и очувао српски национални и политички идентитет.

„Срби нису они који ће бити трабанти било коме у Мостару. У том погледу договор је да се уобличи аутентичан приједлог који би доставили парламентарним странкама из Републике Српске које ће то, као овлаштени предлагачи, предложити у даљу процедуру парламента“, истакао је Додик.

Додик је рекао да је сасвим логично да Српска буде на страни српских интереса у Мостару, посебно у тренутку када се стратешки рјешава питање тог града.

„Српска подршка није под знаком питања ни са становишта мене као предсједника нити партија које учествују у раду Парламентарне скупштине БиХ“, поручио је Додик.

Он је указао да је Координација која окупља Србе у Мостару добра и успјешна, да политички заједно дјелују, те напоменуо да није добро да тамо имају више политичких партија већ да је овакав српски политички блок у том граду најбоље рјешење.

Предсједник Координације Душан Голо рекао је да су предсједнику Додику пренијели своје ставове и да су задовољни оним што су чули на овом састанку.

„Добили смо максималну подршку коју тражи српски народ у Мостару за сва права која имају и остала два народа“, рекао је Голо.

Он је истакао да ће представници мостарских Срба у наредних седам дана упутити у процедуру приједлог изборног закона, који се односи на Мостар.

„Тражићемо од српских посланика у парламенту БиХ да стану на нашу страну и да заступају наше интересе“, додао је Голо.

Архива