Нада Тешановић поново изабрана за предсједника Актива жена социјалдемократа

23.04.2016 Актуелно

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је новинарима послије радног дијела конференције Актива жена СНСД-а да је овај актив једна од најснажнијих полуга политика ове политичке партије.

„Ми то показујемо низ година. Рекла бих да је иза нас дуг пут, а испред нас још дужи“, поручила је Цвијановићева.

Она је навела да се неке од ствари које су, захваљујући управо женама СНСД-а стављене на дневни ред и постале Владине политике, односе на породицу, али и друге важне области као што су пензионери.

„Жене СНСД-а су указале и на неке разлике између нас и опозиционих партија, те мислим да треба да будемо поносни на ствари које смо урадили ка политичка организација“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да дијели дубоко убјеђење које влада – да је Актив жена најснажнији дио СНСД-а, те да ће за ове изборе „одрадити добар посао“, као што је то било и до сада.

Тешановићева сматра да су жене највјернији дио странке, те да је најбитније да су јединствене и одлучне.

„Најмање жена одлази из странке, те прелази у друге, јер жена је увијек са другим мотивом у странци него што су мушкарци“, рекла је Тешановићева.

Она је појаснила да жена увијек размишља о дјеци, породици, безбједности, миру и жељи за просперитетом, док мушкарци понекад имају и неке друге жеље и планове.

Тешановићева је додала да док је обављала функцију министра породице, омладине и спорта, није могла да се посвети раду Актива, те да се нада да ће се у наредном периоду реализовати платформа Актива која је данас усвојена.

Она је навела да ће на сједници Главног одбора Актива жена социјалдемократа бити изабрани потпредсједници, из свих изборних јединица по једна.

„Избори су нам пред вратима, те је то оно основно чему ћемо се посветити – радити на едукацији жена одборница које ће бити предложене на листама, те им пружити сву помоћ на терену, колико будемо могли“, рекла је Тешановићева.

Видео галерија:

[widgetkit id=69]

 

Архива