Изузетно добра сарадња Републике Српске и Руске Федерације коју треба јачати у свим правцима

05.04.2016 Актуелно

Цвијановићева је у Бањалуци, гдје су размијењена мишљења о безбједносној ситуацији на глобалном нивоу и истакнута неопходност сарадње свих прогресивних снага на сузбијању безбједносних пријетњи, истакла значај потписаног Меморандума о разумијевању између МУП-а Српске и Главне управе МУП-а Руске Федерације за град Москву.

Она је нагласила да је за успјешну борбу против тероризма и свих облика криминалитета неопходно међународно повезивање полицијских институција, као и размјена информација и искустава које представљају узајамни интерес, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Цвијановићева је истакла да су односи српског и руског народа историјски веома добри, те да је Русија велики пријатељ српског народа са којим дијели многе вриједности и са којим је у многим искушењима била на истој страни.

Она је изразила посебну захвалност на могућности да се посредством руског амбасадора у Савјету безбједности Уједињених нација чују и ставови Републике Српске.

Током састанка, којем су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и шеф Представништва Српске у Москви Душко Перовић, размијењена су мишљења и о политичким и економским темама, те дешавањима на међународној сцени у вези са безбједносним изазовима.

Архива