Инцко ништа не ради, само пукушава да скрене пажњу на себе

16.04.2016 Актуелно

Поводом Инцковог коментара о називу студентског дома на Палама који носи име првог предсједника Републике Српске Радована Караџића упоредивши то са ситуацијом да се неки студентски дом у Аустрији зове по нацистичком вођи Хајнриху Химлеру, Додик је оцијенио да Инцко већ одавно овдје не ради ништа, него, ето, покушава понекад да скрене пажњу на себе.

„Ствар је урађена у складу са прописима, нигдје није рекао да је то нешто незаконито, а он може да има своје мишљење о било чему. Процедуре су спроведене у оквиру академске структуре и ја као предсједник Републике Српске нисам хтио, ни желио да будем против, а могао је да буде Инцко“, рекао је Додик наовинарима у Бањалуци.

Додик је упитао што Инцко није није био против ако већ сада покушава да одржи ту тему у животу.

„Мислим да је то ствар оних који су о томе одлучили, а не Инцка који већ одавно ни о чему не одлучује, овдје само прима добру, позамашну плату глумећи неког високог представника“, истакао је Додик.

Коментаришући најаву опозиционих протеста, Додик је рекао да је „опозиција својом издајничком политиком на нивоу БиХ довела Републику Српску у ову ситуацију у којој јесте“.

„Тог истог дана, у исто вријеме, имаћемо и ми исте протесте. И ми имамо разлога да кажемо да је опозиција својом издајничком политиком на нивоу БиХ довела Републику Српску у ову ситуацију у којој јесте и да ћемо им тада рећи да издајници нису добродошли у Републику Српску“, поручио је предсједник Републике Српске.

Архива