Додик – Вучић: Потребно очувати мир и стабилност

12.04.2016 Актуелно

Додик је оцијенио да Република Српска и Србија имају висок степен сарадње у свим областима, захваљујући Вучићу.

„Иза нас остају видљиви пројекти, а њихова реализација се прати у континуитету“, рекао је новинарима Додик, након састанка са Вучићем.

Он је навео да би у наредном периоду требало да буде одржана заједничка сједница влада Републике Српске и Србије.

„Републици Српској је веома важна пажња Србије и због тога је наша стабилност повећана“, додао је Додик.

Премијер Србије Александар Вучић сматра да би три конститутивна народа у БиХ договором требало да доносе кључне одлуке.

„Поштивање Дејтонског споразума, очување мира и стабилности кључно је определење Србије и Републике Српске“, рекао је Вучић.

Он је навео да је на састанку са Додиком разговарано и о интензивирању изградње путне инфраструктуре између Републике Српске и Србије.

„То се, пре свега, односи на путеве ка Бијељини и Вишеграду, а чињеница је да се радови на изградњи моста Братунац-Љубовија изводе брже од договореног“, додао је Вучић.

Он је оцијенио да је веома важно што људи у Републици Српској осјећају због Србије сигурност и стабилност, истакавши да то исто осјећа и Србија.

Премијер Србије је рекао да је због тога захвалан Додику.

„Важно је што Додик долази на манифестације у Србију које немају директне везе са Републиком Српском. То је од великог значаја, јер ако он дође на отварање фабрике, то значи да је за Републику Српску важно да Србија иде напријед“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је од великог значаја да политичка ситуација у региону буде стабилна, те да је за Србију и Републику Српску најважнија економска стабилност.

Премијер Вучић је напоменуо да је у Бањалуку дошао након што је обишао село Чипуљић код Бугојна, одакле потиче породица Вучић.

Састанку у Клашницама код Бањалуке присуствовали су и премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, представници Владе Србије и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић.

Архива