Додик: Увећава се чланство, спремни побједнички кандидати

17.04.2016 Актуелно

Након састанка са представницима градске и општинских организација СНСД-а из изборне јединице девет, Додик је новинарима у Требињу рекао да бројне анкете и истраживања показују да расте број чланова у СНСД-у и да тренутно има више од 35 одсто подршке, а да је на прошлим изборима та подршка била 28 одсто.

„Ово је једина политичка партија која расте у Републици Српској и по томе постаје препознатљива. СНСД је у овој изборној јединици организована, стабилна и оспособљена, као и у свим осталим локалним заједницама и спремна да на адекватан начин одговори на захтјеве избора и да структуру усмјери ка побједи“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, СНСД жели да буде на побједничкој страни ових локалних избора јер, иако су локални, имају општи политички значај.

„Желимо да наше општинске организације прилагодимо предстојећим локалним изборима, заједничким кандидатима за начелнике и посебним листама за скупштине да бисмо издоминирали у свим локалним заједницама“, каже Додик.

Додик је рекао да је циљ вечерашњег састанка да се чланство окупи и да се разговара о будућем дјеловању да би се на најбољи начин представили током предизборне кампање.

Он је додао да се у свим општинским организацијама разговара о кандидатима и да су њихова имена углавном позната, али да остају у преговорима са ДНС-ом и СП и да ће имати заједничке кандидате на мјестима начелника, те да се у том погледу и разговара унутар ових политичких партија.

„Када ми искоординишемо са коалиционим партнерима на општинским одборима је кога ће предложити. За мјеста која припадну СНСД-у ова политичка партија ће имати спремне побједничке кандидате“, поручио је Додик.

Вечерашњем састанку у Требињу присуствовао је потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић и предсједник Актива жена СНСД-а Нада Тешановић.

Архива