Додик: Осим страних улагача, у Српску добродошли и домаћи инвеститори

20.04.2016 Актуелно

Додик, који је покровитељ овог импозантног стручног скупа, поручио је учесницима, међу којима је велики број чланова дипломатског кора у БиХ, да је циљ скупа промоција економског развоја, перспективе и бољег живота.

„Република Српска покушава да све вријеме одржи економски раст и у томе је и успијевала захваљујући преданом раду њених грађана и власти. Сви ми смо опредијељени за европски пут и спремно смо прихватили све изазове, без обзира на многе институционалне и ванинституционалне потешкоће и препреке“, истакао је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска пријатељ свима и да жели да буде и постане пријатељ свим прогресивним снагама у окружењу и свијету.

Према његовим ријечима, народи и грађани у Српској и БиХ морају још више и марљивије да раде, са циљем општег напретка.

Напредак, како је рекао Додик, већ је видиљив у Републици Српској, упркос тешким условима привређивања и борбе са посљедицама катастрофалних поплава.

Он је подсјетио на кључне привредне и инфраструктурне пројекте чија је реализација у току, изражавајући оптимизам у погледу будућег развоја Републике, при чему је подсјетио на изградњу Термоелектране „Станари“ и мрежу ауто-путева, на чему је захвалио инвеститорима из Кине и Руске Федерације.

„Осим страних улагача, у Српску су добродошли и домаћи инвеститори. Нама је потребна таква комбинација“, навео је Додик.

Архива