Додик: Односи Српске и Србије најбољи до сада

23.04.2016 Актуелно

– У посљедње вријеме, анализирајући цјелокупну ситуацију, захвални смо због спремности Србије да и на финансијском нивоу подржи активности Републике Српске – рекао је Додик новинарима у Београду, гдје у Патријаршији присуствује обиљежавању славе патријарха српског Иринеја – Лазареве суботе.

Он је констатовао да Србија има много својих проблема, али да „та спремност да помогне говори да се руководство Србије на прави начин односи према Српској“.

– Ми смо данас сигурни у оно што Србија у складу са Дејтонским мировним споразумом има као обавезу подршке и сарадње са Републиком Српском – поручио је Додик.

Предсједник Српске је указао да је Београд учинио све да схвати и разумије Републику Српску и да су као продукт тога започети многи пројекти који улазе у завршницу.

– У посљедњих неколико година то је попримило ону дугоочекивану димензију подршке и разумијевања. Наша сарадња је била свеобухватна и мотивисана заједничком потребом да направимо помак за добробит народа са једне и друге стране Дрине – рекао је Додик.

Он очекујемо да буде реализован дуго очекивани пројекат изградње моста код Братунца и у том погледу се настављају започете активности.

Додик је нагласио да су у току договори да се на простору општина Богатић и Сремска Митровица одреди додирна тачка како би се могао изградити ауто-пут који би ишао од Бањалуке до Београда.

– Ове године Република Српска ће у јуну бити богатија за 60 километара ауто-пута од Бањалуке до Добоја и то су ствари које су дугорочно важне за изградњу мреже ауто-путева ка Србији – истакао је предсједник Српске.

 

Архива