Додик након састанка с Павићем: Нема проблема у дјеловању коалиције

07.04.2016 Актуелно

Додик је навео да ДНС има одређена виђења неких питања, баш као што их има и СНСД, али су, каже, констатовали да ти проблеми нису суштински важни да би довели до поремаћаја власти у РС.
Предсједник СНСД-а навео је и да је ријешен проблем у вези са заједничким кандидатима о којима је ДНС имао примједбе и закључио да је коалицији потребно мало више комуникације.
ДНС је мања организација која је могла лакше да заврши питање организације својих кандидата за локалне изборе, док ће СНСД у наредних седам дана завршити тај посао, рекао је предсједник СНСД, објашњавајући несугласице које су настале између партнера, а које су каже, ријешене данас на састанку који је био затворен за јавност.
„То и није проблем како је то изгледало прије неколико дана. Ми смо се договорили да се у наредних десет дана поново састанемо и званично постигнемо сагласност о расподјели одређених позиција везаних за кандидате у општинама и начелнике“, рекао је Додик.
Оно што је важна чињеница, каже лидер СНСД-а, јесте да коалициони партнери остају заједно у погледу кандидата. И данас је, истиче, потврђено јасно опредјељење да све три партије заједнички дјелују.
„И то неће поремети кретања за која неки мисле да су усмјерани ка кризама. У сваком случају и Павић и Ђокић у заједничким разговорима су потврдили првирженост и подршку“, истиче Додик.
Предсједник СНСД-а закључио је да је потребан већи степен координације и како каже, мало више комуникације између коалиционих партнера да не би дошло до различитог тумачења истих догађаја.

Архива