Додик и Иванић: Одржавање референдума о Дану Републике неопходно

17.04.2016 Актуелно

Предсједник Додик рекао је након састанка да би референдум требало одржати до 6. мјесеца ове године, док Иванић сматра да би се о том питању требало одлучивати након октобарских локалних избора.
Све политичке партије у Српској, оцијенио је предсједник Републике Милорад Додик, усагласиле су се раније да 9. јануар -Дан Републике, остаје саставни дио идентитета и постојања Републике Српске. С тим у вези, нагласио је Додик, одржавање референдума по овом питању остаје један од приоритета.
И српски члан Предсједништва БиХ, Младен Иванић, сагласан је да референдум о Дану Реопублике треба одржати. Иванић је коментарисао и евентуално одржавање протеста који би организовала опозиција, незадовољна, како наводе, све тежим економско-социјалним положајем Српске и њених грађана.
Додик одговара да ће истог дана бити одржани и контрапротести као знак незадовољства радом српских представника на БХ нивоу.
Предсједник Српске, Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ, позвали су представнике свих политичких партија у Српској на бољу комуникацију и изношење заједничких ставова, без обзира на разлике у мишљењима, како би се ријешила одређена питања која су у интресу Српске и њених грађана.

Архива