Додик и Човић задовољни сарадњом електропривреда Српске и ХЗХБ

17.04.2016 Актуелно

Први састанак директора двије електропривреде и потписивање споразума о сарадњи иницирали су Додик и Човић, који су изразили задовољство што ће бити настављена успјешна сарадња у области електроенергетике.

Додик је рекао новинарима да му је драго што је са Човићем успио да иницира овај састанак и што је потписан споразум који је основа за даље сарадњу.

„Морамо показати способност да можемо управљати ресурсима, јер је данас енергија један од стратешки важнијих дијелова друштва и цивилизације у цјелини, па ће и управљање енергијом морати да се побољша“, истакао је Додик.

Он очекује да ће се динамика ове сарадње одржати и да неће бити никаквих спорова.

„Кључно питање је активирање агрегата у Чапљини који су давно инсталисани, а не користе се у довоољном капацитету. Воде које не можемо тамо да усмјеримо могле би да дају нови производ који би био од обостраног интереса“, нагласио је Додик.

Он је поновио да је задовољан данашњим састанком и да подржава ову, као и све друге добре пословне иницијативе.

Члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић сматра неразумним да непотребно пролази енергија и новац, а да нисмо у стању да то ставимо у функцију.

„Овакве састанке треба подржати и охрабрити. Радујем се будућим подухватима. Све до сада, не знам из којих разлога, то нисмо знали радити. То је било нерационално и треба знати да дневно мегавати електричне енергије пролазе поред нас и надамо се да је томе крај“, рекао је Човић.

Директори „Електропривреде Републике Српске“ Жељко Ковачевић и „“Електропривреде ХЗХБ“ Маринко Гиља подсјетили су на значај споразума за ове двије енергетске компаније и истакли да је то само први корак у даљој сарадњи.

У Требињу је у току састанак предсједника Српске са представницима Срба из Мостара.

Архива