Предсједник Републике Српске присуствoвао обиљежавању Дана Полиције Републике Српске

04.04.2016 Актуелно

Предсједник Републике Српске положио је данас вијенац испред зграде Министарства унутрашњих послова у Бањалуци на спомен-обиљежје погинулим припадницима МУП-а.

Прије полагања вијенаца припадници МУП-а предали су рапорт предсједнику Републике Српске.

Предсједник Републике присуствовао је извођењу показне вјежбе припадника Специјалне јединице Полиције Републике Српске поводом 4. априла – Дана Полиције Републике Српске.
Грађани су имали прилику да виде да су припадници Специјалне полиције спремни за извршавање најсложенијих задатака.

У показној вјежби кориштени су, осим лаког наоружања, хеликоптери и транспортери.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је Полиција Републике Српске ефикасна агенција која се успјешно бори против свих видова криминала и корупције.

„Не смијемо заборавити припаднике полиције Републике Српске који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату, али ни оне који су касније умрли. Полиција је снажан идентификациони елемент Републике Српске“, рекао је предсједник Додик, након свечаног пријема поводом 4. априла – Дана полиције Републике Српске.

Према ријечиима предсједника Републике, полиција Републике Српске је у посљедње вријеме суочена са атаком органа са нивоа БиХ, који желе да умање њену снагу.

„Одлучни смо да се томе супротставимо. Полиција Републике Српске биће још јача, снажнија и даље ће бранити безбједност Републике Српске“, каже предсједник Додик.

Предсједник Републике је навео да полиција Републике Српске значајан дио активности усмјерава на борбу против тероризма, као једног од најозбиљнијих елемената угрожавања безбједности.

„У наредном периоду ћемо наставити са опремањем и обуком наше полиције да би се могла квалитетно суочити са свим безбједносним ризицима“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је свим припадницима полиције Републике Српске честитао 4.април.

Архива