Цвијановић: Влада ће наставити мјере на стабилизацији привреде

16.04.2016 Актуелно

Она је нагласила да је веома значајно што су међународни експерти укључени у активности које Влада Републике Српске предузима с циљем подстицања економског раста, саопштио је Биро Владе Српске за односе с јавношћу.

Цвијановићева је данас у Вашингтону, у одвојеним сусретима, разговарала са извршним директором Свјетске банке Франком Хемскерком и директором Свјетске банке за земље југоисточне Европе Елен Голдштајн.

На састанцима, који су одржани у оквиру прољећне скупштине Међународног монетарног фонда и Свјетске банке, разговарано је о актуелним економским темама, те динамици спровођења реформских мјера дефинисаних Реформском агендом, као и сарадњи свих нивоа власти у њеној примјени.

Током разговора оцијењено је да се реформске активности спроводе предвиђеном динамиком, те је у овом контексту посебно истакнута сарадња влада Републике Српске и Федерације БиХ на уједначавању и доношењу сличних рјешења у економској области.

Разговарано је и о активностима у вези са пружањем подршке у спровођењу иновираног програма подстицаја запошљавању, реформи јавне управе, процесу реструктурисања у жељезничком сектору, те реформским процесима у здравственом сектору.

Премијер Републике Српске изразила је задовољство досадашњом сарадњом са представницима Свјетске банке која се огледала у међусобном уважавању ставова по свим кључним питањима.

Састанцима је присуствовао и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

Архива