За бошњачке политичаре рат очито још траје

26.03.2016 Актуелно

 

Додик је, говорећи о критикама које су из Сарајева упућене на адресу премијера Србије Александра Вучића, који је поручио да ће Србија да сачува Српску од пријетњи БиХ, констатовао да бошњачка хистерија и параноја не престају.

„Србија води веома коректну политику према БиХ уз потпуно уважавање суверенитета БиХ и свих народа, али за бошњачке политичаре рат очито још није завршен“, рекао је предсједник Српске за „Вечерње новости“.

Додик је истакао да власт и опозиција у Републици Српској имају јединствен став да је пресуда Караџићу политичке природе и да неће дозволити да се њеном злоупотребом угрози уставна позиција Српске.

„Јасно је речено да геноцида није било у седам градова у БиХ. Бошњаци би морали коначно да почну да поштују Српску. Никако да схвате – што је већа њихова мржња према Српској, то је јача наша жеља и воља за самосталношћу“, поручио је Додик.

Он је констатовао да тврдња Хага – да су припадници такозване Армије БиХ нападали своју територију да би изазвали међународну интервенцију, недвосмислено разобличава бошњачку лаж о протеклом рату.

„Сви знамо за манипулацију Маркалама и дешавањима у Сребреници. Сви докази говоре да су на пијаци подметнули експлозив. Очито је да је Алија Изетбеговић, у неким од ових случајева свјесно жртвовао сопствени народ да би призвао међународну интервенцију против Срба“, рекао је предсједник Српске.

Додик је поручио да ће Република Српска ставити на располагање одбрани Радована Караџића све институције и тимове који се баве питањима ратних злочина, као и сву материјалну и финансијску помоћ да би се припремила што квалитетнија жалба, а с циљем да судско вијеће промијени одлуку.

„Караџић је створио Републику Српску и био је српски лидер када је нашем народу било најтеже и обавеза је Српске да му помогне“, закључио је Додик.

Архива