У Добоју ће бити изграђена нова болница

10.03.2016 Актуелно

Додик је подсјетио да су прошле године уложена знатна донаторска средства у добојску Болницу „Свети апостол Лука“ и оцијенио да су створени сви услови да ова здравствена установа ради много квалитетније.

„Огроман је јавни здравствени значај ове установе за град Добој и општине које гравитирају“, рекао је Додик, који је у Добоју присуствовао академији поводом 64 године постојања Болнице „Свети апостол Лука“.

Предсједник Српске пожелио је да буде што више беба у реконстриусаном дијелу породилишта добојске Болнице.

Директор Болнице „Свети апостол Лука“ Добој Владо Ђурђевић рекао је да се ова здравствена установа суочава са великим проблемима, али да је оптимиста да ће управа успјети да одговори будућим изазовима када је ријеч о њеној основној дјелатности.

Ђурђевић је најавио увођење нових љекарских процедура, проширивање дјелатности, посебно у области ортопедије, као и пружање већег броја сложенијих здравствених услуга да би били остварени и већи приходи.

Он је истакао да се радницима редовно исплаћују нето плате, док је за доприносе, које касне, потписан репрограм.

Због унапређења менталног здравља, за најбољег здравственог радника у 2015. години, на основу анкете међу радницима, изабран је доктор Вјеко Ковачевић.

Ђурђевић је за допринос овој установи уручио и захвалнице предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Влади Републике Српске, Влади Србије, граду Добоју, УНДП-у у БиХ, Ротари клубу.

Свечаној академији поводом 64 године постојања Болнице присуствовали су министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, директор Фонда здравственог осигурања Дарко Томаш, градоначелник Добоја Обрен Петровић, те љекари и друге високе званице.

Након свечаног дијела, приказана је пројекција филма „Болница у 2015. години“. У програму су учествовали глумац Народног позоришта Републике Српске Горан Јокић, Камерни хор „Бањалучанке“, те чланови глумачке секције Медицинске школе Добој.

Добојска болница основана је 9. марта 1952. године одлуком тадашњег Извршног одбора општине Добој, као правни сљедбеник Омладинске болнице, која је установљена ради здравствене заштите омладинских бригада на изградњи пруге Добој – Бањалука.

Архива