Тешановић: У СНСД-у потребно још жена

06.03.2016 Актуелно

Тешановићева је на Градској конференцији Актива жена социјалдемократа Бањалука рекла да СНСД има снагу у женама и изразила наду да ће се уз борбу Актива жена остварити још бољи резултати ове странке.

„Пред нама су локални избори, потребно је 40 одсто жена на изборним листама, али водите рачуна да оне буду паметне, моралне и оне које ће донијети побједу“, истакла је Тешановићева.

Предсједник Градског одбора СНСД–а Игор Радојичић рекао је да су жене дале огроман допринос СНСД-у, који посљедњих 10 година учествује у власти на републичком и локалном нивоу.

„Ово ће бити економски и политички изазовна година, али и даље тврдимо да нема алтернативе и бољих од нас“, поручио је Радојичић.

Он је свим чланицама СНСД–а честитао предстојећи Дан жена – 8. март, поручивши да је Градска организација Актива жена социјалдемократа највећа у Републици, што носи и велику одговорност.

„Жене које носе једну странку, дају шансу за побједу“, рекао је Радојичић.

Предсједница Градске организације Актива жена социјалдемократа Бањалука Гордана Лиховић рекла је да још постоји страх од одабира жена на разне функције, иако оне показују већу агилност и оданост.

Она не сматра да ће се Изборни закон БиХ мијењати када је ријеч о проценту учешћа жена на изборним листама, јер постојећих обавезних 40 одсто задовољава услове Закона о равноправности полова у БиХ, али да је проблем то што се на бирачким мјестима већином заокружују мушки кандидати.

„Када је ријеч о градском парламенту, нажалост, за разлику од некадашње ситуације, када је из СНСД-а било више од 50 одсто жена, сада их нема у Скупштини града“, рекла је Лиховићева.

На Градској конференцији Актива жена социјалдемократа Бањалука данас је усвојена одлука о унутрашњој организацији и раду овог тијела, која је усаглашена са Статутом странке, те изабрано Предсједништво Градске организације Актива.

Архива