Српску чува жеља народа да она опстане

10.03.2016 Актуелно

„Супротстављена им је само наша љубав и воља да она остане обиљежје свог овог времена, од 1990. године када је почео рат у бившој Југославији и жеља српског народа да овдје направи своју државу“, рекао је Додик, обраћајући се становницима приједорске Мјесне заједнице Чиркин Поље.

У препуној сали друштвеног дома ове, једне од највећих мјесних заједница на подручју Приједора, Додик је на јавној трибини под називом „Ријеч предсједника“ говорио о актуелним темама које интересују грађане широм Републике Српске.

„Ми имамо љубав и жељу за државом, док други имају жељу да од тога не буде ништа. БиХ је подијељено друштво у којем нема ничег заједничког и утврђеног на бази консензуса који није наметнут са стране. То су теме о којима сам желио да причам вечерас са грађанима“, нагласио је Додик.

Он је додао да са грађанима отворено разговара о ситуацији у Републици Српској и да се овакви састанци одржавају сваке недјеље.

„Република Српска је наш главни циљ и на основу онога што сам видио у Бијељини, Градишци и неким другим мјестима, људи су веома заинтересовани за стабилност и политичко очување Српске, као и за економска и сва друга питања“, истакао је Додик.

Предсједник Републике Српске прије јавне трибине положио је вијенац на спомен-плочу за 37 погинулих бораца отаџбинског рата ове мјесне заједнице.

Архива