СНСД Требиње: Гдје градска власт троши паре од некретнина

17.03.2016 Актуелно

„Да није ангажмана Владе Републике Српске коју води СНСД и која посљедње три године, без обзира на игнорантски однос градске власти Требиња и опструкције, несебично помаже ко зна колико би нас такозвани Савез за промјене уназадио“, наводи се у саопштењу требињског СНСД-а.

Градски одбор СНСД-а затражио је да градска власт Требиња, „предвођена странкама такозваног Савеза за промјене, одговори на питања шта су конкретно урадили за град и грађане, у шта се троши буџетски новац и гдје је новац од продатих градских некретнина“.

У СНСД-у наводе да се грађанима на трибинама које представници градске власти организују претходних дана не дају ти одговори, али да их зато „информишу да ће из џепова грађана Требиња да се плати предизборна кампања такозваног Савеза за промјене“.

„На трибини у мјесној заједници Хрупјела представници градске управе и Скупштине града грађане су информисали да у посљедњих неколико година Требиње има највећи икада усвојени буџет, али не и о томе зашто је градска инфраструктура у катастрофалном стању, зашто нема запошљавања, зашто град стагнира, шта је са фамозним инвестицијама“, наводи се у саопштењу.

СНСД Требиње каже да су градске власти, умјесто одговора, најавиле да ће ускоро издати публикацију кроз коју ће представити своје успјехе, наводећи да се предизборни памфлет СДС-а и ПДП-а још једном платити грађани Требиња из својих џепова.

„Градска власт покушава се похвалити инфраструктурним пројектима, реконструкцијом и надоградњом система водоснабдијевања Требиња. Грађани добро виде колико је и шта урађено“, кажу у требињском СНСД-у и подсјећају да је те пројекте започела претходна власт на челу са СНСД-ом, а да их актуелна власт није знала, ни могла успјешно окончати.

Требињски СНСД је због неприсуства градоначелника Славка Вучуревића на синоћној трибини у насељу Хрупјела упитао да ли је можда градоначелник „одлучио одустао увидјевши у какво је стање довео град“. /крај/мсв/да

Архива