Постигнута сагласност о кључним тијелима механизма координације

21.03.2016 Актуелно

„Кад је ријеч о самом Колегијуму за европске интеграције већину дилема смо разријешили, као и кад је ријеч о министарским конференцијама и комисијама. Остало је још неколико детаља које треба утврдити“, рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре након састанка о механизму координације у Сарајеву.

Према њеним ријечима, за неки наредни састанак, након што технички и стручни тимови одраде свој дио посла, остаје питање тијела Споразума о стабилизацији и придруживању /ССП/ која су уговорно успостављена – на који начин су и у којој мјери ослоњена или инкорпорирана у систем механизма координације.

„Кључне ствари које смо и предвидјели данас да договоримо, како смо то најавили прошле седмице, ми смо успјели да договоримо. Остаје дио који се односи на радне групе које ће стручни тимови да припреме за наредни састанак“, истакла је Цвијановићева.

Данашњем састанку су, осим Цвијановићеве, Звиздића, Новалића и Вигемарка, присуствовали и министри финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и ФБиХ Јелка Милићевић, те Звиздићеви замјеници министар финансија и трезора Вјекослав Беванда и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, који је састанак напустио на његовој половини.

Архива