Попис становништва у БиХ мора да буде релевантан, тачан и прецизиран

09.03.2016 Актуелно

„Не могу се отети утиску да смо овдје дубоко загазили у одређено политиканство и да је нека трка кога ће да буде више, да би се након тога причала нека политичка прича, а не да би се планирало исправно и реализовале одређене социјалне, економске и стартешке активности“, рекла је Цвијановићева новинарима у Челинцу.

Она је истакла да није сагласна да се људи воде као резиденти јер се зна да све активности обављају у некој другој земљи.

„Препустићемо ово питање експертима, али жали боже новца и енергије. Уколико не буду стечени услови да резултати пописа буду објављени на вријеме, онда ћемо морати имати још један попис, који неће бити верификован и не видим поенту у свему овоме“, каже Цвијановићева.

Она је оцијенила да је трагично и фрустрирајуће да свако важно питање, које би требало бити ријешено у БиХ, наилази на читав низ проблема.

„Веома је јасан став Републике Српске о овом питању и испољен је посредством надлежних институција, Републичког завода за статистику и свих који су учествовали у попису становништва у БиХ“, додала је Цвијановићева.

Архива