Мајкић: Непознат став СЗП-а о НАТО интеграцијама

07.03.2016 Актуелно

 Наводећи да из одређених разлога данас није могла присуствовати састанку представника Парламентарне скупштине БиХ са делегацијом Парламентарне скупштине НАТО у Сарајеву, Мајкићева је изразила чуђење да нико од кадра Савеза за промјене, односно СДС-а није био присутан.

Она је прецизирала да су на састанак били позвани чланови колегијума Представничког и Дома народа, у којем српски народ представљају чланови СДС-а Младен Босић и Огњен Тадић, те чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност, међу којима и тројица представника СДС-а – Тадић, Дарко Бабаљ и Борислав Бојић, који је и замјеник предсједавајућег Комисије.

„Невјероватно да се од оволиког броја њиховог кадра у структури Парламентарне скупштине БиХ и њених радних тијела нико није појавио на том скупу“, оцијенила је Мајкићева у изјави за Срну.

Према њеним ријечима, што се тиче СНСД-а став ове странке у вези са НАТО интеграцијама је познат и непромијењен годинама.

„Земља чије је становништво било изложено бомбардовању осиромашеним уранијумом и које дан данас трпи посљедице – дјеца нам умиру од посљедица осиромашеног уранијма – мора имати већи сензибилитет него они којима се то није догодило“, истакла је Мајкићева, оцијенивши да је због тога Бошњацима и Хрватима лакше донијети одлуку у вези са питањем НАТО интеграција него представницима српског народа.

Мајкићева је подсјетила и на став СНСД-а да одлуку о овоме никада не може донијети ниједна политичка партија већ само грађани ове земље који су све то поднијели и чији став о томе треба ли БиХ или не да иде у НАТО интеграције треба да буде коначан.

„Ако се узме у обзир да је став СНСД-а до сада много пута експлицитно изнесен, онда недолазак представника СДС-а, односно политичке странке која учествује у власти на нивоу БиХ, представља бјежање од заузимања јасних политичких ставова и њиховог представљања јавности“, закључила је Мајкићева, која је и члан Делегације БиХ у Парламентарној скупштини НАТО.

Борислав Бојић недолазак на састанак са делегацијом Парламентарне скупштине НАТО оправдао је здравственим разлозима, док Срна од осталих српских представника позваних на овај скуп није успјела добити одговор зашто нису дошли.

Састанку представника Парламентарне скупштине БиХ са члановима Комитета за цивилну димензију безбједности и подкомитета за демократско управљање НАТО Парламентарне супштине није пристуствовао ниједан српски посланик нити делегат.

Архива