Додик:Окупљање и заједница основ и снага странке

04.03.2016 Актуелно

„Оног тренутка када СНСД остане без женске популације постаће губитничка партија. Све док сте ви ту и док сте снажан фактор, ја немам ниједан проблем да се забринем због начелника или неких министара. Важно је да сте ви ту“, поручио је Додик окупљенима.

Он је додао да је на прославу стигао из Теслића, након чега иде у Србац, у жељи да буде са што више људи који су окупљени око СНСД-а, његове идеје и свега што раде.

Предсједник Актива жена социјалдемократа Републике Српске Сребренка Голић поручила је да су жене снага и највећа моћ СНСД-а и Републике Српске, те да ће, без обзира на то колико неко жели омаловажити ову странку, поново побиједити и бити кључни фактор Републике Српске.

Предсједник Актива жена социјалдемократа Лакташи и посланик у Народној скупштини Републике Српске Сњежана Келечевић рекла је да жене имају јаку и снажну организацију у овој странци и да су веома значајне за њен рад и успјех.

Она је нагласила да је задовољна положајем жена у СНСД-у јер имају јаку подршку општинске организације и руководства, а имају и пуно позиционираних жена.

„Нашу странку чини пуно успјешних и позиционираних жена и сматрам да је наш Актив жена јачи стуб општинске организације СНСД-а јер су жене упорне, вриједне и истрајне“, додала је Келечевићева.

Она сматра да дружењима, као што је ово на којем је вечерас окупљено 900 гостију, жене развијају заједништво и јединство, боље се упознају и лакше рјешавају проблеме.

 

Нема стабилне Српске без жена

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је вечерас у Теслићу, гдје је присуствовао осмомартовској прослави Актива жена СНСД-а, да нема успјешне породице и стабилног друштва без жена, које воде рачуна о Републици Српској.
„Драго ми је што имам прилику да будем ту, да пренесем поруке које су за нас све битне, а то је да, поред окупљања, очувамо стабилност и смјер нашег друштва, наше заједнице и да промовишемо наше вриједности“, рекао је Срни Додик, који је предсједник Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да жене треба да имају вјеру у себе, своју породицу и своју Републику Српску.

„Жене су, без обзира на то да ли су активне, да ли су у политици или оне које носе све друге терете, ударна снаге Републике Српске“, рекла је Цвијановићева Срни.

Она је истакла да се у то увјерила гледајући жене које успијевају свакодневно да извршавају све оне обавезе које су важне, а посебно жене које су активне у политици и које су успјеле да покажу која је то моћ жена и снага Републике Српске.

Цвијановићева, која је потпредсједник СНСД-а, истакла је да ова странка његује женску организацију и организациу младих, знајући да ту лежи права снага и велика упорност за наставак свих започетих дјеловања која се спроводе у странци у протеклих 20 година.

„Када је ријеч о женама, ја сам се увјерила да су сигурно лојалне и вриједне, а исто тако када је ријеч о кампањи и промовисању идеје СНСД-а, увијек су биле на висини задатка и можда најбољи дио СНСД-а, најистрајнији, са великом преданошћу, са великом упорношћу“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да жене, заправо, бране идеје СНСД-а зато што знају из којег су разлога у овој странци. „То је сигурност за Републику Српску, наше породице, преданост да заједно успијевамо и градимо будућност за будућа покољења“, истакла је Цвијановићева.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Теслић Драган Богданић рекао је да је Актив жена један од бољих актива овог општинског одбора.

Богданић је изразио наду да ће жене потврдити своју снагу на октобарским локалним изборима, те учествовати у власти у локалној заједници.

Са осмомартовске прославе Актива жена СНСД-а, у присуству руководства странке, поручено је да иза успјешне Републике Српске стоје мајке, жене и сестре.

Архива