Додик: Жене главни ослонац СНСД-а

06.03.2016 Актуелно

„Жене боље разумију стање у друштву и више су забринуте за стабилност и мир“, рекао је Додик и нагласио да СНСД од оснивања подржава такав став жена, које не желе више да испраћају своје мушкарце у било какве ратове.

Додик је додао да прославе које жене СНСД-а организују широм Републике Српске служе за учвршћивање јединства СНСД-а.

„Наставићемо са обиласком свих општинских одбора у Републици Српској и са женама СНСД-а прославити Дан жена“, најавио је Додик на прослави, којој је присуствовало око 1.000 чланова СНСД-а Модриче, углавном жена.

Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је да је велика улога жена у друштвеном животу и у породици, због чега се женама мора пружити више пажње.

Крекић је нагласио да је однос према женама у Модричи коректан, да су оне заступљене у политичком животу општине – учествују у раду локалног парламента и извршне власти, а има их доста и на руководећим мјестима у јавним предузећима.

Прослави Дана жена присуствовала је и предсједник Актива жена СНСД-а Републике Српске Нада Тешановић, која је истакла да жене СНСД-а раде за добробит првенствено Републике Српске и странке, у којој су жене главна снага и покретач јединства.

Осмомартовска окупљања – доказ јединства унутар СНСД-а

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је вечерас у Добоју, гдје је присуствовао осмомартовској прослави Актива жена СНСД-а, да су оваква окупљања већ традиционална и доказ јединства унутар странке.“Ја сам поносан што та енергија коју имамо у оквиру СНСД-а манифестује управо способност наше организације да окупимо жене, да ту енергију не употребљавамо само у политици већ и при обиљежавању важних датума“, рекао је Срни Додик, који је предсједник Српске.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Добој Владо Ђурђевић истакао је да ова странка активно ради на омасовљењу и јачању Актива жена, чије ће ново руководство бити бирано у априлу.

Ђурђевић истиче да је подршка жена пресудна за сваку странку.

Осмомартовској прослави СНСД-а у Добоју присуствовала је и предсједник Актива жена СНСД-а Нада Тешановић.

Архива