Додик: Запад, без обзира на притиске, није успио да уништи Српску (ФОТО/ВИДЕО)

02.03.2016 Актуелно

Додик је, гостујући у емисији „Лазански директно“, поручио да је Југославија била највећа српска заблуда, јер су једино Срби жељели да она и опстане.

 

Разлог зашто јединствена БиХ не може да успије није у садашњости, већ је питање вишевјековне прошлости. Три нације и вјере никада нису успјеле да постигну ниједан консензус. Први март не може да буде државни празник, јер је то озбиљна политичка и историјска подвала која се жели наметнути као готова ствар – поручио је Додик.

– То је био референдум, противсрпски референдум. Он говори данас, као што је и тада говорио, о подјелама на овим просторима. Он говори, прије свега о томе да ова земља није могућа. Он говорио томе да постоје они који то желе да наметну као доминантну истину од једне стране и други који се против тога боре. И ми никада у Босни не можемо да усагласимо ни један, вјерујте ни један датум у БиХ се не слави заједнички, осим Нове Године и Дана побједе – рекао је предсједник Српске.

Додик сматра да је Југославија највећа српска заблуда, а БиХ земља на којој су се многи вјежбали. Пошто нисмо могли да очувамо сада већ бившу државу, било је природно да имамо своју, а странци су се потрудили да разним политичким потезима, од Срба направе највеће злочинце након Другог свјетског рата. Сматра да је један од најнападанијих предсједника у медијима, управо зато што је зауставио талас преноса надлежности на ниво БиХ.

– Све што је пренесено на ниво БиХ било је под притиском и било је гола отимачина од Републике Српске, од стране прије свега високог представника и ми морамо да искреирамо ту врсту свијести код народа да никада не смијемо признати то што је урађено насиљем. Ми се морамо држати онога што је написано у Дејтонском споразуму, веома јасно и прецизно и да то буде наша понуда БиХ за њен опстанак и њено кретање даље – рекао је предсједник Српске.

Додик је подсјетио да је у предратном Сарајеву живјело 154.000 Срба. Данас их је од 5.000 до 6.000. Странци и даље интервенишу путем Уставног суда, као ни у једној земљи на свијету, бирајући три стране судије. Са двојицом Бошњака, прегласавајући остале, доносе кључне одлуке у овој земљи. Без обзира на стране притиске, Српска је успјела да опстане.

– Сада су разумјели да је то једино могуће ако унутар Републике Српске нађете снаге које би биле деструктивне по њу саму, било на ком нивоу. Или овдје или у Сарајеву. Онда можете рачунати и на деструкцију саме Републике – рекао је Додик.
Република Српска трпи велике притиске, не само од странаца, већ и од српских представника у зајед

ничким институцијама БиХ, који не раде у интересу ентитета из којег долазе – изјавио је Додик. Нагласио је да он није против Муслимана и Хрвата, али да је и увијек ће бити – за Србе.

Додик: Запад, без обзира на притиске, није успио да уништи Српску (ВИДЕО)

Архива