Додик: Подршка кандидатури Златка Максимовића

19.03.2016 Актуелно

 

„Предсједништво Градског одбора СНСД-а ће, заједно са другима, дефинисати услове коалиционог договора. Ми, као политичка партија, тражимо да будемо заступљени у новој структури власти у Бијељини, што је сасвим логично“, рекао је Додик новинарима након сједнице Градског одбора СНСД-а Бијељина.

Додик је нагласио да СНСД рачуна на велику побједу у Бијељини, без обзира на одређене аспирације других.

Подсјећајући да ова политичка партија јесте доживјела пораз у Бијељини на прошлим изборима, Додик је истакао да је захвалан људима који нису напустили странку већ су имали снаге да издрже нестабилно вријеме.

„Они су одољели свим изазовима и остали важан дио наше структуре. Градски одбор СНСД-а је конституисан и у њему је велики број значајних људи у овом граду“, нагласио је Додик, наводећи да је Градски одбор, договарајући одређене политике и избором Предсједништва и Извршног комитета, завршио знаатан дио консолидовања ове организације.

Он је рекао да СНСД, као најважнија и највећа политичка партија у Републици Српској, са правом претендује на велику подршку народа, и нагласио да су управо људи из бијељинског СНСД-а, који су без обзира што су дјеловали као опозиција, непрестано истицали потребу да се у Бијељини гради.

„Влада Републике Српске је то подржавала. Више од 300 милиона КМ уложено је у разне инвестиције на подручју Бијељине. Сада нас чекају два капитална пројекта, које опет финансира Влада“, рекао је Додик, истичући да је за те пројекте потребна кооперативна градска власт која ће сарађивати са републичким институцијама.

Он је навео да је ријеч о одбрамбеном каналу на ријеци Дрини дужем од 30 километара, те подсјетио да се од посљедњег састанка са премијером Србије Александром Вучићем договара додирна тачка за нову трасу ауто-пута.

„Ауто-пут би овдје пролазио непосредно у близини града, ишао даље према Србији. Србија преузима обавезе да изгради дио ауто-пута од границе, односно од додирне тачке до ауто-пута у Сремској Митровици или на неком другом мјесту. Ми бисмо градили од границе према Бијељини и даље према Брчком“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да Брчко дистрикт већ гради једну своју магистарлу, односно обилазницу око Брчког.

„Нама преостаје, са друге стране, да градимо ауто-пут од Брчког до Шамца. Већ градимо ауто-пут од Бањалуке до Добоја, а 70 километара ћемо пустити у јуну, од Добоја до Прњавора, и један дио од Лакташа према Прњавору“, рекао је Додик, који је увјерен да ће крајем сљедеће године бити завршен комплетан ауто-пут Добој-Бањалука, те се усмјерити на нове трасе.

Он је рекао и да се за дио трасе коридора „Пет це“ који иде кроз Републику Српску већ преговара са инвеститорима, прије свега са Европском инвестиционом банком за обнову и развој.

Он је рекао да СНСД није партија која „шићари“ да ли ће добити неко радно мјесто, директора и слично.

„Ми смо одговорни за процесе, ми смо одговорни за државу, а за нас је држава Република Српска“, поручио је Додик.

Предсједник бијељинског Градског одбода СНСД Недељко Ћорић рекао је да је овај одбор вечерас конституисао унутарстраначке органе, изабрао чланове Предсједништва, Извршни комитет, а тиме и потпредсједнике странке.

„Већ од понедјељка СНСД Бијељина у пуном капацитету наступа на локалном нивоу, крећемо са унутарстраначким активностима и максимално се посвећујемо раду на терену и искључиво се држимо наше политике – политике окренуте сваком члану, сваком грађанину и сваком поједицу“, нагласио је Ћорић.

Архива