Додик и Цвијановићева са Фергусоном о механизму координације

08.03.2016 Актуелно

Додик и Фергусон истакли су позитиван значај предаје апликације БиХ за чланство у ЕУ, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Током сусрета са Фергусоном, Додик је поновио да Република Српска конструктивно сарађује на свим питањима битним за пут ка ЕУ и да ће то и даље чинити, уз поштовање уставног положаја и надлежности Републике Српске.

Абмасадор Велике Британије упознао је предсједника Српске да је Велика Британија спремна да блиско сарађује са Владом Републике Српске у провођењу циљева реформске агенде, на чему је Додик захвалио.

Додик и Фергусон размијенили су мишљења и о осталим актуелним питањима у Републици Српској и БиХ.

Институције Српске да буду укључене у процесе на европском путу

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је у разговору са амбасадором Велике Британије у БиХ Едвардом Фергусоном да је Српска опредијељена за европски пут БиХ, али да на том путу њене институције треба да буду укључене у све процесе у вези са механизмом координације и прилагођавањем Споразума о стабилизацији и придруживању.
Цвијановићева је навела да се мјере предвиђене Реформском агендом за БиХ и Акционим планом Економске политике Републике Српске за ову годину проводе утврђеном динамиком, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Она је упознала Фергусона да је Влада Републике Српске разматрала Информацију о резултатима окончаних преговора о специјалном статусу Велике Британије у ЕУ и оцијенила да је транзициони процес кроз који пролази Унија од суштинског значаја за све земље које се налазе у процесу придруживања.

Саговорници су размијенили мишљења и о могућностима реализације заједничких пројеката између Републике Српске и Велике Британије.

Архива