Цвијановићева отворила обновљени Центар за културу у Челинцу

09.03.2016 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је из Фонда солидарности Републике Српске за овај пројекат издвојено 100.000 КМ, док је општина Челинац издвојила 35.000 КМ.

Она је навела да су ова средства обезбијеђена донацијама, односно од Фонда „Дијаспора за матицу“, који је за пет пројеката у Српској донирао укупно 250.000 евра.

Цвијановићева је подсјетила да је Центар страдао у поплавама 2014. године, те да је ово установа која има значајну друштвену улогу и чијом се реконструкцијом обнавља друштвени живот у овој локалној заједници.

Зељковић је рекао да је Центар један од посљедњих јавних објеката на којима је извршена детаљна санација након поплава, подсјетивши да је у овој локалној заједници 20 објеката било под водом.

Он је навео да је потпуно санирана кровна конструкција, фасада, столарија, те ријешено питање гријања и климатизације, као и уређење канцеларијског простора.

Зељковић је захвалио Влади Републике Српске на подршци у обнови ове општине.

Свечаности отварања Центра за културу присуствовале су и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић, те предсједник Академије наука и умјетности Рајко Кузмановић.

Архива