Цвијановић: Институције Српске извршавају своје обавезе

10.03.2016 Актуелно

Цвијановићева је истакла да институције Републике Српске немају и не могу да остваре адекватну комуникацију са представницима Српске који данас врше функције на нивоу БиХ.

„То је једна трагична, тужна чињеница која је и опасна јер знатно сужава простор нашим институцијама да промовишу оно што треба да промовишу и да раде“, рекла је Цвијановићева вечерас на јавној трибини „Ријеч предсједника“ у приједорској Мјесној заједници Чиркин Поље.

Она је оцијенила да је то нова ситуација и изазов који грађани морају разумјети јер дотиче њихове животе и више него што то изгледа на први поглед.

„И без њих смо успијевали да извршавамо своје функције, али очито да то некога растужује“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да Република Српска није доживјела колапс, да буџет функционише, повећане су плате и пензије, обезбијеђена је њихова редовна исплата упркос томе што су изостали кредити на које се рачунало и који су укалкулисани у буџет.

Цвијановићева је рекла да Влада Републике Српске своје мјере конципира некада и дневно, некада годишње или полугодишње, јер тако функционише данашњи свијет.

„Ми се свакако у то морамо уклапати“, нагласила је Цвијановићева.

Осим предсједника Српске Милорада Додика, који је говорио на јавној трибини, овом скупу присуствовали су и потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић, одборници Скупштине града Приједор и директори јавних предузећа из СНСД-а, те бројни мјештани једне од највећих мјесних заједница на подручју Приједора.

Архива