Бошњаци настоје да фингирају реултате

19.03.2016 Актуелно

„Тиме крше одредбе Закона о попису становништва, због чега је и настао застој у објављивању резултата пописа становништва из 2013. године. У Републици Српској знамо тачно колико има становника“, рекао је Додик новинарима у Зворнику.

Он истиче да Бошњаци, вјероватно, настоје да опет фингирају резултате пописа, желећи да се настави ситуација из 1991. године.

Додик је увјерен да ће резултати пописа становништва бити објављени, уз уважавање свих законских елемената и стандарда.

„Веома је лако утврдити да су нерезидентни они који овдје не живе годину дана прије пописа и годину дана послије пописа. Нема ниједног разлога да се то не уради“, рекао је Додик и додао да је све друго манипулација пописом.

На питање да ли је СНСД спреман на сарадњу са СДС-ом и осталим политичким партијама за локалне изборе у Федерацији БиХ /ФБиХ/, Додик, који је и предсједник СНСД-а, рекао је да ће бити разговора са Србима у ФБиХ.

Према његовим ријечима, СНСД у Дрвару, Грахову, Петровцу и Гламочу већ има јаку структуру.

„Логика – политичка, национална и свака друга, налаже да се на тим подручјима уједине сви. Нисмо имали успјеха у прошлости зато што је СДС тамо готово маргинална и неуспјешна политичка организација, а и у ранијем периоду нису имали никакве посебне резултате“, рекао је Додик.

Он је додао да ће бити разговора о тим питањима на састанцима у наредном периоду, када ће бити заузет став о томе.

Архива