Званичници са Вукићевићем о апликацији БиХ: Српска за договор о механизму координације (ФОТО)

23.02.2016 Актуелно

Највише пажње током разговора посвећено је апликацији БиХ за кандидатски статус у ЕУ.Предсједник Додик поновио је и амбасадору Србије да је Република Српска опредијељена за европске интеграције, и да је током посљедњих година то и показивала на конкретним примјерима.
Предсједник Републике Српске, међутим, изразио је своје противљење садржају али и начину на који је усвојена одлука о механизму координације, и истакао потребу да се што прије постигне договор свих који имају надлежност у креирању механизма координације.

Предсједник Републике Српске и амбасадор Републике Србије размијенили су мишљења и о осталим актуелним питањима у Републици Српској и БиХ.

Са Вукићевићем разговарала и премијерка Жељка Цвијановић.

Током разговора оцијењено је да су односи Српске и Србије на изузетно високом нивоу, те да се заједнички започети пројекти који ће допринијети развоју међусобне институционалне сарадње, реализују предвиђеном динамиком.

Саговорници су размијенили мишљење и о тренутним безбједносним изазовима у БиХ, региону и свијету. Заједнички је оцијењено да безбједносни изазови превазилазе границе једне земљеи да тероризам са којим се сусреће БиХ, али и друге државе Балкана и Европе, обавезују на јачу међусобну сарадњу.

Изразивши дубоко жаљење због трагичне смрти отетих српских држављана у Либији, предсједница Владе Републике Српске поново је упутила изразе саучешћа руководству и грађанима Републике Србије.

Архива