Влада Српске усмјеренa на побољшање привреде

09.02.2016 Актуелно

„Без тога нема нормалног функционисања Републике Српске. Постоји и низ других питања којима се морамо бавити и због тога спроводимо реформске процесе који се односе на јавну управу и сектор, али и на растерећење привреде“, рекла је Цвијановићева у Народној скупштини Републике Српске.

Она је навела да јој је тешко давати оцјену рада Владе коју води. „Знајући са којима смо изазовима суочени, како смо блокирани, на који начин се носимо са реалним, али и вјештачки наметнутим проблемима и у хаотичним односима у БиХ, морали смо водити рачуна о финансирању и свим другим обавезама, што је велики изазов“, рекла је Цвијановићева.

Говорећи о пензијском систему у Српској, Цвијановићева је подсјетила да се од почетка ове године пензије исплаћују из трезора.

„Тиме смо испунили најважнији задатак који се односи на редовну исплату пензија и у краћем временском року. Повећали смо у протеклом периоду пензије за више од 11 одсто, чиме смо показали опредијељеност да радимо на побољшању материјалног статуса пензионера“, нагласила је Цвијановићева.

Она је напоменула да су постигнути позитивни резултати приликом убирања прихода на основу доприноса и да би тај тренд требало наставити у наредном периоду.

Архива