Видаковић: Црнадак најобичнија марионета Бакира Изетбеговића

13.02.2016 Актуелно

„Срамно је да особа без икаквог демократског и изборног легитимитета на тај начин говори о демократски изабраном предсједнику Републике. Изјавити да ријечи предсједника Републике доживљава као да их није ни чуо, осим срамног понашања, представља и апсолутно непоштовање институција Српске“, сматра Видаковић.

Видаковић каже и да о демократском легитимитету и подршци коју Црнадак ужива код грађана Српске најбоље говори, како каже, чињеница да је на посљедњим општим изборима, као носилац листе своје странке, освојио 100 гласова мање од кандидата СНСД-а који је освојио најмањи број гласова.

„Ипак, у случају Игора Црнатка, храброст је да се уопште усудио и кандидовати, јер је то посљедњи пут учинио још давне 2004. године, када опет као носилац листе своје странке, са једва освојених 500 гласова није успио ући ни у Скупштину Бањалуке“, навео је Видаковић.

Црнадак је, додао је Видаковић, уз то и члан политичке странке која је свјетски јединствен политички феномен, с обзиром да је ПДП у свијету једини ванпарламентарни члан парламентарне већине, саопштено је из СНСД-а.

„У демократским друштвима грађани на изборима бирају своје представнике у парламенту, а затим они као представници грађана, али и у име грађана, бирају министре. С обзиром да Црнаткова странка нема ниједног посланика у парламенту БиХ, поставља се логично питање ко је изабрао Игора Црнатка?! Мислим да је већ одавно свима у Српској јасно да је за Црнатково именовање, умјесто грађана Српске, заслужан управо Бакир Изетбеговић“, додао је Видаковић.

На питање да прокоментарише и Црнаткову изјаву да је предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић „бескорисна и да када годину дана не би долазила на посао, нико не би примијетио“, Видаковић је рекао да је у питању још једна изјава која, како каже, показује првенствено некултуру, али и непоштовање институција Српске.

„Ако бих одговарао на тај начин, онда бих морао рећи да када Игор Црнадак не би годину дана долазио на посао, то би већ сви грађани Српске и те како примијетили. Тада би се дефинитвно смањио број оних који Српској свакодневно наносе штету“, закључио је Видаковић.

Архива