У представништву Српске у Вашингтону организован пријем

05.02.2016 Актуелно

Цвијановићева је посебно истакла допринос Представништва у повезивању домаће привреде са мултинационалним компанијама.

Цвијановићева је, у име предсједника Републике Српске, уручула одликовање бившем конгресмену Бобу Мекивену за допринос у јачању културних веза и подршку коју је пружио српској заједници и удружењима која ђелују у САД, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Обраћајући се на пријему, Цвијановићева је изразила задовољство што у Представништву Српске у Вашингтону има прилику да разговара са доказаним пријатељима Републике Српске.

Говорећи о положају Републике Српске у свјетлу бројних изазова са којима се суочава, Цвијановићева је нагласила апсолутну функционалност институција Српске и чврсто опређељење да штити и јача институције Српске у складу са уставним рјешењима.

Она је нагласила да, упркос тешком времену и сложеној економско-финансијској ситуацији којом је оптерећен цијели регион, Влада Српске успијева да реализује планиране пројекте и активности.

Цвијановићева је истакла и да је Република Српска опредијељена да задржи активну улогу у процесу европских интеграција, уз пуно уважавање уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ и Дејтонског мировног споразума.

Пријему су, осим представника академске и пословне заједнице и невладиног сектора у САД, присуствовали представници Српске православне цркве, српских организација и удружења, представници медија дијаспоре и угледни појединци из Републике Српске који живе и раде у Америци.

Архива