Шпирић: Република Српска мета српских министара у Савјету министара

19.02.2016 Актуелно

Да је рахметли Алија Изетбеговић знао да ће хаирлије из Савеза за промјене тако здушно кидисати на Републику Српску, чувао би људство и живу силу и само њих би пустио на Републику Српску и Милу“, рекао је Шпирић Срни.

Према његовим ријечима, „ко је могао вјеровати да ће халал министри из Републике Српске у Савјету министара за главну мету одабрати Републику Српску и њене институције“. „Да би остали у Савјету министра БиХ, добили су задатак да институције Републике Српске сведу на мјеру бабиног сина и онда би у цијелој БиХ била милина“, оцијенио је Шпирић.

Он је додао да су „дјеца тзв. нове демократије, односно тзв. Савеза за промјене, као из инкубатора посматрали којом је муком стварана Република Српска, уз које и колике жртве“. „Данас желе да кажу да је Република Српска настала на злочину и криминалу и да само они могу главе ‘злочинаца и криминалаца’ донијети на сто заштитницима ‘Исламске државе’ у БиХ“, нагласио је Шпирић.

Према његовим ријечима, тешко је вјеровати лидерима који будућност виде у жици и затворима за руководство Републике Српске, а камоли да имају европску визију земље у којој живимо. „Зато позивам на разум и буђење оних који вјерују да је наша будућност трајно везана за Републику Српску, да развијамо институције Републике Српске и вјерујемо у њих.

Они који мисле да мржњу могу понудити као узор и визију, нека искључе зрак у инкубатору у којем никада неће одрасти у људе потребне Републици Српској“, закључио је Шпирић.

Архива