Шпирић: Морално посрнуће српских представника у Савјету министара БиХ

12.02.2016 Актуелно

„Морално посрнуће српских представника у Савјету министара БиХ, или издаја, сасвим свеједно, не заслужује ништа друго сем презира“, рекао је Шпирић за.

Шпирић је потврдио да ће посланици СНСД-а у уторак, 16. фебруара, на сједници Представничког дома покренути иницијативу за смјену Савјета министара БиХ због околности у вези са тајним усвајањем механизма координације.

„Видјећемо колико они који сада критикују начин рада Савјета министара БиХ, начин усвајања механизма координације и тродјелну подјелу БиХ уистину то и мисле и хоће ли подржати наш приједлог“, додао је Шпирић.

Он је нагласио да су БиХ потребне реформе, а не лажи, те да ово није изолован случај и да је то готово постала пракса у раду Савјета министара БиХ.

„Зато скрећем пажњу јавности у БиХ и на информацију о потреби вишегодишњих капиталних улагања за хеликоптере Оружаних снага БиХ, у износу од 300 милиона КМ“, поручује Шпирић.

Он појашњава да је поменута информација усвојена на сједници Савјета министара БиХ, 30. децембра прошле године под тачком разно.

„Реализација плана из ове информације ће сигурно угрозити буџете ентитета за 2017. годину, јер ће то сигурно довести до привременог финансирања институција БиХ за наредну годину, што, такође, није добро за европски пут БиХ“, наглашава Шпирић.

Он сматра да би било добро да Савјет министара ради јавно и транспарентно, иначе ће БиХ бити једина земља чији пут ка ЕУ почиње „странпутицом и преварама које, нажалост, мајстори криза називају напретком“.

Архива