Предсједница Цвијановић са представницима ММФ-а и Свјетске банке

04.02.2016 Актуелно

На састанку са шефом Мисије Међународног монетарног фонда у БиХ Недимом Илахијем, разговарано je о будућим плановима када је у питању ангажман ММФ-а у БиХ.

Премијери Републике Српске и Федерације БиХ упознали су  представнике ММФ-а са стањем у области финансија, са посебним нагласком на предстојеће активности у вези са доношењем и провођењем мјера у складу са Реформском агендом, а које би требало да допринесу већој стопи привредног раста у овој години.

Такође, разговарано је и о активностима на провођењу мјера у области пореске политике, које су предложене документом  Економска политика за 2016. годину.

На састанку са потпредсједником Свјетске банке за Европу и централну Азију Сирилом Милером и директорицом Свјетске банке за земље југоисточне Европе Елен Голштајн, предсједница Цвијановић је упознала саговорнике о реформским мјерама које Влада Српске проводи с циљем стварања повољнијег привредног амбијента и привлачење домаћих и иностраних инвестиција.

Такође, овом приликом разговарано је о свим мјерама које су предузете на побољшању привредне активности у Републици Српској, a које су већ дале позитивне ефекте кроз раст обима индустријске производње.

Током састанка, представници Свјетске банке исказали су заинтересованост за пружање подршке у провођењу иновираног програма подстицаја запошљавању, модернизацији и обнови путне мреже, процесу реструктуирања у жељезничком сектору,  реформи  здравственог сектора.

Овом приликом разговарано је и о другим актуелним економским темама, о пројектима који су у току, као и активностима које предстоје на средњорочном плану.

Архива