Петровић: Министри из тзв. Савеза за промјене знали за шта гласају

12.02.2016 Актуелно

„Да је питање механизма координације било једноставно ријешити сасвим сигурно не би сачекало Младена Босића и екипу ‘промјенаша’. Ријешиле би је политичке структуре и прије њих. СНСД је у процесу усаглашавања механизма координације имао проактивну улогу и само један циљ, а то је видљива Република Српска у процесу европских интеграција“, истакао је Петровић.

Коментаришући Босићеву тврдњу да је „предаја апликације ЕУ корак напријед“, Петровић је упитао да ли је било нормално и морално жртвовати интересе Републике Српске за тај лажни корак напријед, јер ће се, како је нагласио, врло брзо установити да је тај корак био лажан.

„Чињенице да нико од српских министара у Савјету министара БиХ није консултовао Владу Републике Српске у вези са механизмом кординације и да нису чак ни рекли да су то усвојили на тајној сједници довољно говори о продаји националних интереса Српске. Садржај одлуке о механизму координације за који су гласали је тек посебан удар на Републику Српску“, истакао је генерални секретар СНСД-а.

Петровић је рекао да је „још трагичније то што нико од представника такозваног Савеза за промјене, ни након што је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић открио на шта су тајно пристали, није јавно понудио да се, ипак, на крају уваже примједбе Владе Републике Српске“.

„На њихову срамоту, то је понудио министар из реда хрватског народа Вјекослав Беванда који је, за разлику од њих, имао пуну свијест о важности одлуке која се доноси“, закључио је Петровић

Архива