Одбијен захтјев СНСД-а у вези са механизмом координације

16.02.2016 Актуелно

„Јавност је у протеклих неколико дана имала прилику да чује различите информације о томе на који је начин Савјет министара донио одлуку“, рекао је предсједавајући Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац образлажући захтјев за уврштавање нове тачке у дневни ред сједнице Представничког дома.

Кошарац је подсјетио да су медији објавили информацију да је одлуку о механизму координације Савјет министара донио на сједници 26. јануара, али да предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић није о томе информисао Представнички дом на сједници 3. фебруара.

„Не улазећи у меритум одлуке мислим да је парламент мјесто гдје би сви посланици требало да буду информисани на који начин Савјет министара односи одлуке“, рекао је Кошарац оцјењујући да је одлука о механизму координације битна за БиХ и укупне односе на унутрашњем плану.

Према Кошарчевим ријечима, манипулације и недостатак информација нису савезници за креирање добрих односа у БиХ.

„Било би јако важно због односа у будућности да Савјет министара информише Представнички дом о начину како је донијета одлука о механизму координације – гдје је и када одржана сједница, како су гласали министри из Републике Српске. Мислим да је то наше елементарно право“, рекао је Кошарац.

За уврштавање ове тачке у дневни ред Представничког дома гласало је 15, против је било 18 и уздржано пет посланика.

Архива