Небојша Радмановић: СДС и Мектић врше притисак на правосуђе

22.02.2016 Актуелно

По његовом мишљењу, то раде дневним причама како треба хапсити по РС и форсирајући став да је задатак политичара да откривају афере. Сматра да се министар безбједности понаша као да је министар унутрашњих послова бивше БиХ, што је, како Радмановић истиче, недопустиво.

– Немају никаквих идеја осим напада на власт РС, а на то у Сарајеву ликују – категоричан је Радмановић и подвлачи да се изгледа ради о људима који нису дорасли за веће политичке послове и људима без икаквих програма.

– Због чињенице да имају све слабију подршку народа, покушавају преко елита у Сарајеву, који не воле ни РС ни Милорада Додика, и дијела међународне заједнице измишљањем афера и притиском на правосудне органе добити већи рејтинг – наглашава Радмановић и додаје да бошњачки политичари у Сарајеву управљају странкама из РС које су на власти на нивоу БиХ јер испуњавају њихове жеље зарад фотеља.

– Немају ни жеље за заједнички договор и побољшање статуса и јачање РС, очување њене дејтонске аутономије. Међусобно се оптужујемо, а лично мислим да би било важније да се договоримо. Да оптужбе размијенимо за себе, а онда да се договоримо да радимо – каже Радмановић.

Потпредсједник СНСД-а сматра да се лажним аферама, хапшењем лидера СББ-а Фахрудина Радончића и невиђеним притиском на власт у РС и персонално на предсједника РС Милорада Додика замагљују стварни проблеми унутар БиХ као што је тероризам, јер је она погодно тло за свјетску пошаст. Упозорава да се кроз лажни механизам и књижење војне имовине на силу покушава доћи до чланства у НАТО-у, те да опет попуштају кадрови из РС иако знају да то нису ставови Српске јер се њени ставови одавно знају, а не бране се.

На питање да ли има шансе да се двије опције помире и да заједнички наступају на нивоу БиХ, Радмановић каже да странке које чине власт у РС траже само да се Српска чува и развија.

– Ми се нисмо ни свађали. Само смо указивали на лоше заступање РС. Увијек смо спремни да разговарамо, али, нажалост, друга страна не прихвата разговоре – наглашава он.

Говорећи о попуни Савјета министара БиХ, Радмановић сматра да би било најбоље да предсједавајући Денис Звиздић да оставку и да се поново бира Савјет министара.

Архива