Извршни комитет СНСД: Институционално одговорити на нападе на Српску

19.02.2016 Актуелно

На данас одржаној сједници Извршног комитета СНСД-а закључено је да је потребно да се у органима Републике Српске припреме одговори за институционалну одбрану од свих напада који за циљ имају рушење Српске. „Такође, наглашено је да је извршена злоупотреба органа на нивоу БиХ приликом притварања Слободана Павловића и осталих запослених у Павловић банци, као и да је то удар на економску стабилност Републике Српске и упозоравајућа порука свим будућим инвеститорима“, саопштено је из СНСД-а.

 

Извршни комитет СНСД-а истакао је да је Савјет министара БиХ на веома ружан и преварантски начин усвојио механизам координације, као и да је таква одлука о механизму координације неуставна, непроводива и вишеструко штетна по Републику Српску. „Осим тога, закључено је да је потребно да се разговори о механизму координације наставе, као и да је у том смислу потребно и да се изјасни и Народна скупштина Републике Српске“, поручују из СНСД-а.

Када је у питању процес структуралног дијалога, Извршни комитет је пружио подршку Влади Републике Српске у преговорима које води, али и изразио потребу да се тај процес убрза. Извршни комитет СНСД-а нагласио је и потребу јачања међустраначке сарадње и координације унутар владајуће коалиције Републике Српске по свим значајним питањима за Српску. „Сматрамо и да су питања опасности од тероризма, као и потенцијалне мигрантске кризе у Српској и БиХ, у јавном дискурсу неоправдано стављена у други план, јер се у тим случајевима ради о потенцијално озбиљним безбједносним проблемима“, наводе у СНСД-у.

Извршни комитет данас је формирао одбор за припрему и организацију обиљежавања јубилеја 20 година постојања СНСД-а. На сједници је истакнуто да је организационо стање у СНСД-у добро, а поздрављено је формирање градских организација у Бијељини и Добоју, за које је наведено да представљају нову енергију и снагу у дјеловању ове странке у тим градовима. Извршни комитет закључио је да је СНСД спреман за предстојеће локалне изборе, а чланови комитета су упознати и са, по СНСД изузетно повољним, истраживањем јавног мњења.

 

Архива