Између СЗП и бошњачких политичких партија не постоји ни најмања разлика

13.02.2016 Актуелно

Овом приликом желимо поручити ПДП-у и свим другим странкама из такозваног Савеза за промјене, да је Република Српска међународни субјективитет стекла још за вријеме грађанског рата у БиХ као учесник у међународним преговорима, а да је њен међународни субјективитет и званично потврђен потписивањем Дејтонског споразума.

Изједначавањем Републике Српске са кантонима у ФБиХ, који су само дио унутрашње структуре Федерације БиХ, скандалозно је дерогирајуће и понижавајуће за Републику Српску, али је уједно и јасан показатељ политичке платформе ПДП-а и његових коалиционих партнера.

СНСД јасно поручује да као што никада није, како представницима бошњачких политичких структура, тако ни разноразним недобронамјерним међународним представницима, допустио ни најмање умањење субјективитета и аутономије Републике Српске, исто неће ни онима који данас представљају највећу опасност по Српску, а то су управо представници такозваног Савеза за промјене.

Да је све ово тачно, најбоље потврђује изјава господина Марковића да ПДП пружа пуну подршку Тужилаштву БиХ, односно институцији која од свог оснивања има само један циљ – политички прогон Срба и фалсификовање историјских чињеница о одбрамбено-отаџбинском рату.

„Пуна подршка Тужилаштву БиХ“, а не, како желе представити, било каква политичка видовитост ПДП-а и других странака из такозваног Савеза за промјене, уједно је и једини и прави разлог због којег те странке нису смјеле, али очито ни жељеле, подржати референдум о срамном Суду и Тужилаштву БиХ.

Архива