Источно Сарајево ће добити савремено опремљен и апсолутно адекватан здравствени комплекс

18.02.2016 Актуелно

„Ово је јако значајна и добра вијест, како за здравствене раднике, тако и за све грађане Источног Сарајева. Подсјећам и да је у току реконструкција 4000 квадратних метара постојећег објекта болнице у вриједности преко tri miliona KM, а која ће бити завршена већ до краја априла ове године. Изградњом нове зграде болнице и реконструкцијом још 2000 квадратних метара постојећег објекта, Источно Сарајево ће добити савремено опремљен и апсолутно адекватан здравствени комплекс, укупне површине 14000 квадратних метара“, изјавио је Видаковић.

Видаковић је додао и да се питање реконструкције постојеће зграде болнице и изградње нове зграде, како каже, никако не би смјело користити у политичке сврхе.

„Позивам представнике свих странака у Источном Сарајеву и cарајевско-романијској регији да се ујединимо, барем по овом питању, као и да сви дамо свој максималан допринос у рјешавању овог проблема. Добили смо јако добру вијест и ово никако не бисмо смјели користити зарад добијања јефтиних политичких поена. Ово за грађане Источног Сарајева није политичко, већ животно питање“, рекао је Видаковић.

Упитан да прокоментарише наводе опозиције да сједница НСРС о усвојеном механизму координације неће бити одржана, Видаковић, који је и потпредсједник СНСД-а, је рекао да су у СНСД-у једногласни по том питању и да је свакако потребно да се Народна скупштина, као највиши законодавни орган Српске, изјасни по овом питању.

„Ми смо свакако мишљења да је механизам координације итекако значајна тема и да је потребно да се из сфере тајног и закулисног, врати у званичне и институционалне оквире“, закључио је Видаковић.

Архива