Додик: У коалиционим односима СНСД-а и ДНС-а нема никаквих проблема

05.02.2016 Актуелно

– У свим важним темама смо били заједно и то показују одлуке које смо доносили у Влади и скупштини – рекао је Додик .

Заједнички став имају и око расписивања ванредних избора у Републици Српској. Избора ће бити, ако ће се истовремено одржати и избори за Представнички дом и члана Предсједништва БиХ. Изговори опозиције да у БиХ не постоје формалне могућности за изборе нису тачни, додао је Додик.

– Нека Младен Иванић и посланици у Парламентарној скупштини БиХ поднесу оставке и створени су услови за изборе. Ако се то догоди ја сам спреман за расписивање избора у Републици Српској. Али доста ми је више тих прича. Имамо много важних тема о којима требамо разговарати. Важна вијест је да је кумулативни дуг Републике Српске у јавним фондовима мањи за 3 одсто, што је мисаона именица за многе озбиљне земље, али о томе се не прича у Републици Српској. Имамо много важних тема и важно је да се разговара. Ја сам спреман на сваку врсту дијалога – рекао је предсједник Српске.

Додик је, присуствујући симпозијуму „Теологија у јавној сфери“ који се одржава у Требињу, учествовао у расправи о избјегличкој кризи, теолошким и политичким конотацијама мигрантских таласа који су потресли Европу. У свјетлу дешавања на свјетксом плану, „распакивања“ избјегличких квота у европским земаљама и најава озбиљније мигрантске кризе, предсједник Додик је рекао да Република Српска нема могућност ни пола дана да издржи било колико миграната и деа плаћа њихов смјештај.

– Ми ни можемо нити хоћемо то да чинимо без обзира што би неко рекао да то није хумано – поручио је Додик.

Говорећи о политичкој ситуацији у Требињу, Додик је истакао да ће СНСД побиједити у овом граду на предстојећим локалним изборима.

– Не мора нико да има дилеме да идемо на локалне изборе овдје да добијемо. Уз нас су наши коалициони партнери и могао бих већ сада да прогласим овдје побједу – рекао је Додик.

Архива